Per tal de disposar d’informació estadística del nostre portal tenim diferents opcions a partir de diferents plugins o extensions del portal d’entitats que caldrà tenir activades.

DIBA Stats Viewer

Aquesta extensió recull dades estadístiques sobre tots els blocs del vostre municipi, perquè aixì pugueu disposar fàcilment de xifres globals sobre l’us concret de la vostra plataforma per part de les entitats participants.

L’ús de l’extensió es prou senzill. La part interessant consisteix en llegir i interpretar les estadístiques. Us les presentem en format taules i gràfics, i també en CSV per descarregar.

Vinga, anem per feina!

  1. Activar l’extensió: anem al tauler, a “Extensions” i activem “DIBA Stats Viewer“.
  2. Aprofitar l’extensió: trobareu les dades al tauler, al nou apartat “Estadístiques

A més, l’extensió ens mostra Estadístiques de tràfic, el què ens dóna una visió global de l’impacte i la difusió que té el portal.

La interpretació d’aquestes dades permet identificar elements que poden esdevenir interessants per a un millor ús del portal, p.e. copsant quin són els dies que rep més visites, quins mesos o fins i tot a quines hores té més tràfic. D’aquesta lectura es poden desprendre possibles estratègies, com ara saber quins dies són millors per a les publicacions o bé quan és el millor moment per trametre un butlletí amb les novetats.

Jetpack

Una altra possibilitat és l’ús de l’extensió Jetpack. Un cop activada i configurada aquesta ens permet accedir al seu mòdul d’estadístiques que ens ofereix informació similar al DIBA Stats Viewer.

 

08. Estadístiques específiques del portal d’entitats