Mailchimp és una eina fantàstica per la gestió de butlletins electrònics, ens facilita la subscripció de adreces, la redacció del butlletí amb unes plantilles molt maques, i l’enviament del nostre butlletí. Llàstima que el seu formulari de subscripció no es gens segur, se’ns donen d’alta adreces Spam.

Què ha de tenir un formulari segur?

  1. Demanem nom, cognom i correu electrònic, per tant hem de complir amb la LOPD i posar la clàusula d’alta de butlletins.
  2. Confirmació doble: la persona que demana l’alta, rep un email amb un enllaç per re-confirmar la seva subscripció al butlletí.
  3. Formulari segur: el nostre formulari utilitza captcha per protegir la subscripció d’altes massives de spam.

Com fer un formulari segur?

Farem servir Mailchimp per enviar el butlleti, i Wufoo per crear el formulari de subscripció, hem de crear un compte gratuït. Veurem aquí els passos per combinar les dues eines!

  1. Crear el formulari a Wufoo amb els camps necessaris per la subscripció (nom, cognom, email i captcha). Aquí es molt important configurar que “sempre es demani Captcha”!screenshot-suportda2 wufoo com mx 2015-06-23 14-57-19
  2. Configurar les notificacions de correu electrònic, per rebre un avís cada cop s’inscriu algú, pots configurar l’adreça on vols rebre aquest avís. screenshot-suportda2 wufoo com mx 2015-06-23 13-18-20
  3. Connectar Wufoo amb Mailchimp: la part important! Triem Mailchimp aqui i …screenshot-suportda2 wufoo com mx 2015-06-23 13-21-01 … cliquem sobre el botó “Connectar” on ens demanarà úsuari i contrasenya del nostre compte Mailchimp. integrations_wufoo_signinmc Ara tenim el formulari Wufoo creat, i el tenim connectat amb el nostre compte a Mailchimp. D’aquesta manera, les inscripcions via el formulari Wufoo ens arriben a la llista de Mailchimp.
  4. Incrustar el fomulari al nostre blog: Wufoo facilita el codi per incrustar a “Formularios” -> “Compartir” screenshot-suportda2 wufoo com mx 2015-06-23 14-51-48Ens facilita diferents maneres de compartir, agafarem l’opció “codi incrustat” si volem incorporar el formulari en un Giny, o “incrustar en wordpress” amb shortcode si el volem incorporar dins d’una entrada o pàgina.

Aquí podeu veure el resultat, el formulari incrustat a la barra lateral i amb captcha! screenshot-recursos formacio ppe entitats diba cat 2015-06-23 14-55-23

 

Formulari segur de subscripció Mailchimp – amb Captcha