Mailchimp ens permet una gestió fàcil de butlletins i llistes de subscriptors. Podem aprofitar la versió gratuïta de Mailchimp!MailChimp-logo-cartel-2013-260px

Aquest tutorial explica com crear una nova llista de subscriptors i un nou butlletí a Mailchimp.com, i com vincular-ho amb el nostre portal!

Els nostres subscriptors ens donen dades personals quan es subscriuen al nostre butlletí, com a mínim demanarem el correu electrònic, i potser també nom i cognoms. Com són dades personals, hem de prendre mesures especials per protegir-los.

Important per complir amb la LOPD!

  1. Oferir un procés de doble confirmació de subscripció, així les persones confirmen la subscripció clicant en un enllaç. Mireu el tutorial de Mailchimp sobre el doble opt-in.
  2. Si feu un import massiu de subscriptors, assegureu-vos que tots i totes realment han demanat/confirmat l’alta al vostre butlletí. Molt important!
  3. El formulari d’alta ha d’incloure la clàusula de protecció de dades, on consta qui recull les dades, perquè, i com exercir els drets ARCO.
  4. Afegiu la mateixa clàusula també en el peu del butlletí, al costat de l’enllaç per demanar la baixa!

Les dades dels vostres subscriptors queden allotjades en un servidor de l’empresa Mailchimp a EE.UU. Però, Mailchimp s’ha adherit a l’acord de Port Segur (Safe Harbour)!

Per tant, notifiqueu a l’AGPD de que utilitzeu Mailchimp per l’enviament dels butlletins, i recomanem també portar una llista de baixes a part.

Vinga, a construir i enviar el butlletí!

La protecció de dades personals i butlletins amb Mailchimp