A part de les pàgines i les entrades, la nostra plana web pot tenir molts altres elements. Els ginys o widgets són aquells elements extres d’un lloc web, els complements que acompanyen el contingut central de la pàgina. Són petites funcionalitats que milloren l’experiència del nostre bloc.

Des del menú Aparença > Ginys podrem administrar aquesta funcionalitat:

ginys

 

Ginys disponibles

És on apareixen tots els ginys que podem posar a la barra lateral. Per fer-ho nomès cal arrossegar el giny desitjat sobre la barra lateral, configurar els paràmetres que calgui i afegir-lo.

 

Àrees de nostre tema

A mà dreta veure-ho les diferents ubicacions que teniu disponibles al vostre tema per a la col·locació dels ginys. No veureu doncs les mateixes ubicacions en tots els temes. En el tema Twenty Twelve veureu les àrees:

arees-twentytwelvepng

i en canvi en els temes Diba Design veure les següents:

areas-diba

 

Ginys inactius

Per eliminar un giny de la barra lateral només cal seleccionar-lo de la barra lateral i arrossegar-lo a la finestra de ginys inactius. Aquí es guarden els ginys que hem eliminat per si els volem tornar a recuperar.

Ginys per defecte

Alguns dels ginys que trobareu per defecte són:

giny-disponible

Calendari: Afegeix un calendari on hi ha marcats els dies on s’ha afegit una entrada. Seleccionant el dia veiem les entrades d’aquell dia. Aquest giny no te res a veure amb una agenda, ni tampoc amb la visualització d’actes o esdeveniments.

Cerca: Es una barra de cerca que permet als usuaris buscar paraules que
apareguin dins el contingut del nostre bloc. Ens acabarà oferint un llistat d’entrades resultants.

RSS: Permet llistar les entrades sindicades d’una web externa.

Categories: Mostra les categories del bloc i permet veure totes les entrades de lla categoria que es cliqui.

Núvol d’etiquetesens mostra les etiquetes o categories del web amb diferents mides segons els nombre d’articles que les contenen.

Arxius: Ordena per mesos els articles que s’ha anat afegint i permet seleccionar els del mes que ens interessa.

Text: Utilitzarem aquest giny per escriure lliurement el que volguem. Tindrem la possibilitat d’escriure-hi en format HTML. D’aquesta forma podrem afegir una part de codi HTML d’un vídeo de Youtube o d’altres serveis.

Els ginys