02-tipus-de-continguts2Aquest article presenta els diferents tipus de continguts de forma resumida, i els elements comuns entre tots.

Tant en ServeisEvents (esdeveniments), Continguts estàticsProjectesGaleriesDocuments i Links veurem que tenen alguns camps en comú: El títol, el cos del text, les opcions de publicació, la imatge destacada, o les respectives categories … són camps idèntics als formularis que trobàvem amb les ja explicades Entrades o Pàgines. Però, aquests tipus de continguts destaquen per als seus camps específicsque veurem de seguida.

Aquests tipus de continguts ens ajuden a integrar d’una forma més senzilla la migració de l’antic cliCportal i alhora ens orienten a diferenciar el contingut del nostre web.

 • Entrades: els “posts” normals de WordPress
 • Mèdia: la mèdiateca estàndard de WordPress, gestió ràpida de les imatges i de material multimédia
 • Pàgines: les pàgines de Worpdress, amb una gestió ampliada de plantilles, veiem detalls al apartat sobre pàgines
 • Comentaris: gestió ràpida de tots els comentaris enregistrats
 • Serveis: el tipus de contingut per publicar informació sobre els serveis de la nostra entitat
 • Events: aquí publicarem els esdeveniments a l’agenda
 • Continguts estàtics: correspon als continguts generals de cliCportal, la seva presentació es gestiona mitjançant pàgines
 • Projectes: aquí trobarem els nostres projectes
 • Galeries: permet la creació i gestió d’àlbums de fotos, de galeries, i les podem incorporar a altres continguts
 • Documents: aquí trobarem els fitxers penjats, documents en diferents formats
 • Links: aquí finalment trobarem els enllaços

En els formularis d’aquests continguts trobarem algunes similituds i diferències. Entre els camps semblants que trobarem veurem:

 

L’enllaç extern

Editar-noticia-camps

Excepte en les Galeries, aquest formulari el trobarem en els altres continguts estàtics. Tot i que WordPress ja ens ajuda a escriure enllaços a través de la seva eina d’edició de text en el cos del continguts, aquest camp Enllaç extern ens recupera el contingut de la migració. Podrem utilitzar-lo per escriure una adreça web, apuntant el títol de la pàgina web en el camp “Títol de l’enllaç” (ex. Diputació de Barcelona), i la URL de la web, dins el camp “Enllaç” (ex. http://dibat.cat).

 

Adjuntar fitxers

Attached-file

En una entrada, servei , esdeveniment, contingut estàtic, projecte, document i Link hi trobareu aquest petit formulari.

És tracta d’una funció que fins ara també teniem a cliCportal i que ens facilita adjuntar fitxers i mostrar-los.

Al primer camp File title l’utilitzarem per escriure el nom del document que volem adjuntar.

El segon camp File el farem servir per pujar l’arxiu que tenim al nostre ordinador.

Cal apuntar que a hores d’ara aquest formulari conté alguns errors. D’entre els que hem detectat, no és ni substituir un fitxer pujat, ni esborrar-lo.

 

Compartir el contingut

Així publiquem al portal d’entitats!

Compartir-amb-el-portal-entitats

Trobarem aquesta opció al final del lateral dret d’edició d’un contingut tipus Noticia, Esdeveniment o Servei. Marcant aquesta opció podrem publicar continguts amb portal d’entitats del nostre ajuntament. Compartir els continguts que desitgem ens ajudarà a divulgar més enllà del web de la nostra entitats.

En alguns tipus de contingut, com els esdeveniments i serveis, veurem que més enllà de la casella de compartir, ens trobarem una llista de selecció amb uns camps predefinits. És tracta d’una categorització d’aquest contingut comú per a totes les webs del portal d’entitats. (Aquesta llista ara mateix en el portal de pràctiques, no la veure-ho.)

Així en Esdeveniments podrem trobar categories com: cinema, conferència, curs, esport, exposició, fira, infantil, música, proposta, reunió, seminari, taller, teatre o trobada.

En Servei trobarem: Assessoria legal,Assessoria socio-laboral, Assessoria tècnica, Atenció a la dona, Atenció discapacitats, Atenció gent gran, Atenció grups marginats, Atenció infància-joventut, Biblioteca, Escoles taller, Esplai infantil i juvenil, Formació artística, Formació esportiva, Lloguer d’espais, Lloguer equips i mobles, Lloguer instal.esportives, Promoció cultural.

 

Com s’han “fet” aquests tipus de contingut?

La implementació a nivell tècnic s’ha fet amb el concepte de Custom Post Types (CPT), una nova tecnologia de WordPress que permet crear formularis i modificar els camps de cada formulari. Aquests CPT o tipus de continguts permeten la migració dels continguts conservant i respectant tots els camps que hi havia a les webs originals.
Si volem saber-ne més, podem llegir l’article Custom Post Types para humanos!

Tipus de contingut
Etiquetat a: