Per començar, ens fixarem en la columna de l’esquerra. Concretament en l’apartat “Entrades”. Preneu atenció amb la fletxa que apareix al costat dels ítems d’aquest panell. Clicant en aquesta fletxa s’expandirà el menú.

Les opcions que ens presenta aquest menú són les següents:

 • Totes les entrades: L’utilitzarem per modificar un article que ja tenim creat dins el bloc. Des d’aquesta opció podrem veure la llista de tots els articles que tenim escrits, ja sigui en format esborrany o bé  publicats. Podrem escollir-ne qualsevol per esborrar-lo,  modificar-lo, publicar-lo, entre d’altres opcions de les que disposem.
 • Afegeix: Aquesta serà l’opció que premerem per tal d’escriure una nova entrada o article dins el nostre bloc.
 • Categories: Des d’aquesta opció podrem veure, editar, esborrar o crear etiquetes en el nostre bloc.
 • Etiquetes:  Ens permetrà veure, editar, esborrar o crear etiquetes del nostre bloc.

Nosaltres, per començar li donarem a afegir per tal de crear la nostra primera entrada. Ens apareixerà la següent imatge:

entrada-form2_2

Podríem dir que un entrada consta de les següents parts: títol, on col·loquem el títol del post que ens disposem a escriure; entrada, que és el lloc on introduirem el cos del post (editor de text molt similar al del correu electrònic).

A la columna esquerra tenim l’apartat anomenat etiquetes/tags, on podrem col·locar seguit d’una coma totes aquelles paraules/descriptors que podrien identificar el nostre post, que posteriorment podríem trobar en els cercadors. Les etiquetes són utilitzades per tematitzar de forma terminològica el contingut que estem a punt de publicar.

En el nostre cas, podríem imaginar-nos alguna de les activitats de la nostre entitat fictícia, per exemple, un taller de blocs inicial per un col·lectiu de gent gran de l’entitat. Per tant, les etiquetes que podríem afegir són les següents: gent gran, informàtica, blocs, agenda, activitats,…

Fixeu-vos que aquestes paraules separades per coma resumeixen els conceptes clau de l’article en qüestió.

També trobem l’apartat de categories. En aquest espai, seleccionarem la o les categories en les que volem que vagi arxivat el nostre post. Escollirem aquelles categories que corresponguin a la temàtica i/o temàtiques de les que parli el nostre article. Les categories sempre aniran estretament relacionades amb les seccions del nostre lloc web. Així, facilitem la navegació als nostres seguidors/visitants. Les categories les podem crear a consciència i fer-les totes en un moment determinat, però recordeu, que també les podrem anar creant a mida que les anem necessitant.Finalment, al costat dret trobarem les opcions de desar i publicar. Si fem clic a”Desa l’esborrany” se’ns guardarà al sistema sense que es vegi la publicació al bloc. Si optem per la opció “Publica”, automàticament el post serà visible al nostre web.
A més d’aquestes accions, dins el cos de l’article tenim la opció d’inserir mitjans de recolzament al nostre post. Veurem com podem fer el nostre post més il·lustratiu amb imatges, vídeos, àudio i/o arxius que ampliïn tot allò que hem volgut expressar. El primer que hem de fer és identificar l’espai en el que ens permetrà executar aquestes accions.

A l’editor del post que estem escrivint, a la cantonada superior dreta podrem observar que ens diu: “Afegeix un mèdia”. Si hi cliquem ens apareixerà una finestra per a administrar i inserir elements multimèdia (imatges, vídeo, àudio) a la nostra entrada.

mediateca_2

A continuació, passarem a explicar com Inserir Mitjans. A mode d’exemple, agafarem com pujar imatges a un post, ja que les altre accions d’inserir vídeos, àudio i arxius segueixen les mateixes passes.

 

Quan cliquem en la opció d’inserir mitjans, se’ns obre el quadre que teniu a la captura de pantalla del procés i ens presenta dos opcions: Penja fitxers i Mediateca. mediateca-2_2
El cas per defecte que ens mostra es per pujar un element des de l’ordinador.
Si és el nostre cas, clicarem sobre el botó “Seleccioneu fitxers
mediateca-3_2

Farem les passes, que normalment realitzem per examinar una carpeta a la nostra computadora i n’escollirem un fitxer, per exemple, una imatge.

Després d’uns instants, tindrem la nostra imatge carregada a la mediateca del WordPress.

mediateca-4_2

Fixeu-vos que a m’ha dreta, us apareixeran alguns camps relacionats amb la imatge que acabeu de pujar. Si cliqueu a l’enllaç Edita, trobareu tots aquests camps i d’altres opcions per a modificar la imatge que acabeu de pujar.

mediateca-5_2

Sobre la imatge podem veure uns botons:

mediateca-6_2

Aquests els podrem utilitzar per:

 • Escapçar la imatge, retallar-la
 • Girar-la cap a l’esquerra
 • Girar-la cap a la dreta
 • Capgirar-la verticalment
 • Capgirar-la horitzontalment
 • Defer el canvi
 • Refer el canvi

Sota de la imatge trobarem:

. És una descripció de la imatge. Acostuma a aparèixer com a peu de foto, dins la nostra entrada o pàgina.

Text alternatiu. Apareixerà quan passem el ratolí per sobre la imatge. També apareixerà quan aquesta imatge no estigui disponible en el servidor.

Descripció. Una descripció llarga que ens expliqui la imatge. Aquesta descripció no serà visible quan inserim la imatge en una entrada o pàgina.

 

En el pas anterior a l’edició, també hem vist un panell anomenat “Configuració de la visualització dels adjunts

Des d’aquest espai, podrem

 • Alinear la imatge cap a la dreta, esquerra o centre del text, o no alinear-la.
 • Enllaçar la imatge a una adreça web personalitzada, a la pàgina d’adjuncions (on veure’m la nostra imatge), al mèdia (enllaç directe a la imatge), o a cap enllaç
 • Mida. Podrem escollir la mida original de la imatge, però també mides estàndards que a creat automàticament el WordPress amb la imatge que hem pujat. Aquestes mides estàndards podreu modificar-les des del menú del Tauler > Opcions > Mèdia
mediateca-7_2

 

Les entrades
Etiquetat a: