Classificació dels comentaris

Tant sols entrar al nostre tauler ja podem detectar l’estat dels nostres comentaris:

comentaris
Dins el llistat “Discusió” podrem llegir el número de comentaris que trobem com a:

 • Comentaris: Tot els comentaris, sigui quin sigui el seu estat.
 • Aprovats: Tots els comentaris que s’han publicat i per tant són visibles.
 • Pendent: Comentaris pendents de publicar i per tant no són visibles. Depèn de nosaltres que els canviem d’estat. Haurem de validar manualment els comentaris que es trobin en aquesta secció.
 • Brosses: Comentaris que han estat detectats com a correu brossa o comentaris no desitjats. Aquests comentaris han arribat a situar-se aquí per què el WordPress els ha detectat de forma automàtica. Són comentaris que tant sols nosaltres veurem. Quan un autor te almenys un comentari com a brossa, aquest serà classificat automàticament en els futurs enviaments que realitzi.

Tot i que en aquesta vista del tauler no ho podem veure, també tenim una cinquena secció, anomenada “Paperera”. En aquest espai es situaran els comentaris que hem esborrat.

Opcions de discussió

Podem definir des d’aquesta secció del tauler les opcions dels comentaris del nostre web.

 • Opcions per defecte per a les entrades
  Definim si les entrades (publicacions en les seccions) poden ser comentades per altres usuaris, entre altres opcionscomentaris-opcions1
  Intenta l’enviament de notificacions a tots els blocs enllaçats en l’entrada: Notifica a tots els blocs que enllacen amb l’entrada – Si marqueu aquesta casella, WordPress enviarà automàticament una taula de ping a un lloc o article que has vinculat en el missatge. La menció d’aquest lloc o article es mostrarà a la secció de comentaris, si és que el lloc permet els “retropings” (en anglès pingbacks). La notificació es produeix durant el procés de publicació de l’entrada.Permet notificacions d’enllaç des d’altres blogs (retropings i retroenllaços): Si marqueu aquesta casella, WordPress acceptarà els pings d’altres llocs que poden fer referència a un article del teu lloc web.Permet a la gent fer comentaris a les noves entrades. Marqueu aquesta casella si voleu permetre per defecte, els comentaris a les noves entrades que publiqueu. Recordeu que això es pot anul·lar quan s’està creant o editant una entrada. Els comentaris també poden ser controlats quan un article passa a ser “privat”. En aquest cas, es requereix la contrasenya correcta per a permetre l’enviament d’un comentari.
 • Altres opcions de comentaris
  Si permetem que els navegants puguin comentar les nostres publicacions, hem de configurar de quina manera ho permetrem: permetem que comentin usuaris anònims, moderem les entrades, …comentaris-opcions2L’autor del comentari ha d’emplenat el nom i el correu electrònic: Marqueu aquesta casella com una forma d’obligar a l’autor del comentari a que digui el seu nom i el seu email. Es una forma de legitimar els autors dels comentaris i comprovar que no es tracta d’un correu brossa.Els usuaris han de registrar-se i identificar-se per a comentar: Si aquesta casella està marcada, només els usuaris registrats podran escriure comentaris en la web.Automàticament tanqueu els comentaris en entrades de fa més X dies: Marqueu la casella i introduïu el número de dies (per exemple 14 dies) per a que WordPress desestimi de forma automàtica els comentaris que no han estat aprovats.Activa els fils (imbricats) als comentaris amb X nivells de profunditat: Marqueu aquesta casella per permetre els comentaris niats, i després des del menú desplegable, seleccioneu el nombre de nivells de profunditat (màxim de 10 nivells) que permetrà als comentaris niats. Tingueu en compte que els temes han de ser codificats especialment per visualitzar correctament els comentaris de niats.

  Trenqueu els comentaris en pàgines amb X comentaris per pàgina i la pàgina [última/primera] mostrada de manera predeterminada. Els comentaris haurien de mostrar-se amb els comentaris [més antics/més nous] a la part superior de cada pàgina: Marqueu aquesta casella per fer que els comentaris es visualitzin en format paginat, especificant-ne el número de comentaris que voleu que vegin a cada pàgina i l’ordre de visualització d’aquest.

 • Envieu-me un correu electrònic quan
  Cal que ens avisin per correu electrònic quan tenim un comentari nou?comentaris-opcions3
 • Per a què un comentari aparegui
  Cal que aprovem cada comentari que es publiqui en el nostre lloc web?comentaris-opcions4
 • Moderació de comentaris i Llista negra de comentaris
  En quines situacions un cometari pot ser considerat correu brossa?comentaris-opcions5Podem trobar una llista de paraules utilitzades com a spam en la web del WordPress: http://codex.wordpress.org/Spam_Words

Com aprovar o refusar un comentari

En cas que tinguem marcades les opcions de notificació, dins de les Opcions de Discussió:

opcions-discussio-03

cada vegada que algú envii un comentari rebrem un email semblant a aquest:

Un nou comentari a l'entrada "Hola, món!" espera l'aprovació http://recursos.formacio.ppe.entitats.diba.cat/?p=1 

Autor : Toni (IP: 95.17.206.133 , 133.206.17.95.dynamic.jazztel.es) 
Correu electrònic : 
URL : 
Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/95.17.206.133 

Comentari: Això és un comentari de prova. 

Aprova: http://recursos.formacio.ppe.entitats.diba.cat/wp-admin/comment.php?action=approve&c=5
Envia-la a la Paperera: http://recursos.formacio.ppe.entitats.diba.cat/wp-admin/comment.php?action=trash&c=5 
Marca com a brossa: http://recursos.formacio.ppe.entitats.diba.cat/wp-admin/comment.php?action=spam&c=5 
En aquest moment hi ha 1 comentari esperant l'aprovació.
Visiteu el tauler de moderació: http://recursos.formacio.ppe.entitats.diba.cat/wp-admin/edit-comments.php?comment_status=moderated

Fixeu-vos que clicant els enllaços que se’ns apunten al email ja podríem resoldre l’estat d’aquest comentari.

Ara bé, si no tenim marcada l’opció de notificacions, per veure i modificar l’estat dels comentaris podem fixar-nos en el tauler:

tauler-comentaris02

tauler-aprova-comentaris

Des d’aquí mateix ja ens apareixeran les opcions per a modificar l’estat dels comentaris que ens han arribat.

Si el comentari ens sembla correcte, i el volem aprovar, clicarem el primer enllaç, si veiem una serie de dades que no entenem o un text que no considerem apropiat podem fer servir qualsevol dels altres dos enllaços per rebutjar-lo (Correu brossa o Paperera).

Recordeu que si un comentari el classifiquem com a correu brossa, els futurs comentaris que siguin enviats pel mateix autor es classificaran automàticament com a correu brossa. Això ens facilita el control del “spam”.

El mateix podem fer des de l’apartat “Comentaris” del nostre tauler de control:

aprova-comentaris

En aquest espai trobarem classificats tots els comentaris enviats al nostre web. L’avantatge que tindrem aquí és que podrem modificar-ne l’estat de forma massiva.

També tenim l’opció de fer cerques sobre els nostres comentaris.
comentaris-cerques

Els comentaris
Etiquetat a: