Aquesta pestanya es troba a la cantonada esquerra del Tauler. Serà en aquest espai on podrem configurar les opcions que necessitem i/o ens interessin pel nostre espai. Són opcions a nivell general: escriptura, lectura, comentaris, etc.

Opcions generals

Dintre d’opcions, a la pestanya general, podrem triar el títol del bloc, col·locar una descripció breu del lloc que ràpidament resumeixi la nostra missió, una adreça electrònica on ens arribaran les notificacions (des d’aquesta adreça de correu també rebreu els emails que s’envien des del formulari de contacte del web), la zona horària que volem que es publiquin als posts (la nostra és la UTC+1), format de data i hora, triar l’idioma del nostre lloc web i del nostre del taulell, entre d’altres. Quan finalitzem la tria d’opcions, sempre hem de recordar donar-li al boto de desar els canvis, si no ho fem ja sabem que les nostres modificacions no sorgiran efectes.

007_opcions_generals

Opcions d’escriptura

Dintre d’opcions generals, a la pestanya escriptura, podrem triar les opcions d’escriptura dels nostres post. Per exemple, quantes línies volem que es mostrin a la portada de cada article, triar directament la categoria i els enllaços als que desitges que vagin els post automàticament per si nosaltres oblidem especificar la categoria al publicar, l’amplada de la caixa de text, …

Opcions de lectura

Dintre d’opcions generals, a la pestanya lectura, podrem triar quin número de post volem que es vegin a la portada del nostre bloc.

Si la pàgina inicial mostra: podrem definir si la primera pàgina del nostre lloc web ha de mostrar una llista de les nostres últimes entrades, o una pàgina estàtica (si indiqueu aquesta opció, haureu de seleccionar quina plana voleu que es mostri).

Si les pàgines mostren com a màxim [ ] entrades: podrem definir el llistat d’últims posts que volem que es mostrin a la pàgina inicial. També podrem definir quantes volem que es mostrin. Penseu que una llista molt llarga fa que el navegant no arribi fins al final.

Si els canals de sindicació mostren les més recents [ ] entrades: si volem que altres webs o persones segueixin la nostra actualitat via RSS també podrem decidir quantes entrades veuran.

Si per a cada entrada en el canal, mostra: podrem definir si les altres web poden llegir el text complet, o només un sumari, de tal manera que per llegir la entrada sencera, hauran de visitar el nostre lloc web.

Si Codificació per a pàgines i canals: a no ser que estiguem escrivint amb un altre alfabet, fem servir la codificació UTF-8.

Opcions de discussió

Dintre d’opcions generals, a la pestanya discussió, trobarem opcions de com desitgem que es publiquin i/o aprovin els comentaris que realitzaren els i les visitants del nostre bloc. Haurem de triar les opcions que creiem més convenients i/o que s’ajustin més a les necessitats del nostre espai.

Opcions per defecte per a les entrades. Definim si les entrades poden ser comentades per altres usuaris.

Altres opcions de comentaris. Si permetem que els navegants puguin comentar les nostres publicacions i de quin mode ho permeten (moderem entrades, usuaris/es anònims,…).

Envieu-me un correu electrònic quan. Cal que ens avisin per correu electrònic quan tenim un comentari nou?

Per a què un comentari aparegui. Cal que aprovem cada comentari que es publiqui en el nostre lloc web?

Moderació de comentaris i Llista negra de comentaris. En quines situacions un cometari pot ser considerat correu brossa?

Avatars

Un avatar és una imatge que us segueix de bloc en bloc i apareix al costat del vostre nom quan feu comentaris en llocs que permeten avatars. Aquí podrem activar que es mostrin els avatars de la gent que comenta al nostre bloc.

Configuracions generals
Etiquetat a: